Projektų valdymas

Projektų valdymas

Jei turite paskyrą ir esate prisijungę, galite išsaugoti savo projektus " Saal Cloud" ir pasiekti juos iš bet kurio įrenginio naudodami internetinį dizainerį. Taip galite dirbti su projektais savo tempu ir išsaugoti juos tolesniam naudojimui.

Projekto išsaugojimas

Sukurta fotoknyga

Norėdami išsaugoti projektą, tiesiog spustelėkite viršutiniame Online Designer meniu esantį mygtuką Save (Išsaugoti). Atsidarys langas, kuriame bus prašoma įvesti projekto pavadinimą. Įvedę norimą pavadinimą, spustelėkite Išsaugoti. Jei jūsų projektas jau buvo išsaugotas, paspaudus Save (Išsaugoti) atsidarys tas pats langas su esamu projekto pavadinimu. Dar kartą spustelėkite Save (Išsaugoti), kad išsaugotumėte visus atliktus pakeitimus. Jei pakeisite pavadinimą, pavyzdžiui, pridėdami skaičių, pavyzdžiui, 02, bus sukurta projekto kopija su nauju pavadinimu, o originalus projektas liks nepakeistas.

Projekto išsaugojimo langas

Projektų meniu

Visus išsaugotus projektus galite lengvai tvarkyti meniu Projektai. Šį meniu galite pasiekti spustelėję atitinkamą mygtuką Online Designer viršutiniame meniu arba kairiajame meniu, kai prisijungėte.

Projektų aplankas

Kiekvieno projekto sąraše pateikiama išsami informacija apie jo būseną, informacija apie gaminį ir pavadinimas, kuriuo jis išsaugotas. Pasirinkus projektą, dešinėje pusėje atsiras stulpelis, kuriame pateikiamos įvairios valdymo parinktys. Paspaudę Edit Project (redaguoti projektą), galėsite atidaryti projektą internetiniame konstruktoriuje. Taip pat galite įtraukti projektą į krepšelį, keisti jo nustatymus, dubliuoti jį, konvertuoti į kitą straipsnį, ištrinti ir kt. Šiomis ir kitomis funkcijomis galima naudotis turint "Photo Portal" paskyrą. Joje galite naudotis nemokama saugykla, dalytis projektais ir nuotraukomis, gauti atsiliepimų, susikurti profilio puslapį ir net turėti galimybę užsidirbti pinigų iš savo fotografijos darbų. Jei norite susipažinti su visomis paskyros galimybėmis ir jums prieinamais privalumais, kviečiame apsilankyti "Saal Photo Portal".

Rodomi nustatymai ir funkcijos

Norėdami lengvai rasti konkrečius projektus, galite naudoti viršuje esantį paieškos laukelį ir taikyti filtrus bei rūšiavimo parinktis spustelėję šalia paieškos laukelio esančią filtro piktogramą.

Paieškos laukelis ir filtravimo parinktys

Projektų aplankai

Norėdami efektyviai organizuoti savo darbą, suskirstykite projektus į aplankus. Norėdami sukurti naują aplanką, spustelėkite Pridėti ir pasirinkite Naujas aplankas. Įveskite pasirinktą pavadinimą ir spustelėkite Kurti. Aplankas bus rodomas meniu Projektai. Jei norite perkelti projektą į aplanką, tiesiog spustelėkite šalia projekto esančią trijų taškų piktogramą, kad būtų rodomos jo parinktys, arba pasirinkite projektą, kad būtų rodomi jo duomenys ir funkcijos dešiniajame stulpelyje. Skyriuje Funkcijos rasite mygtuką Perkelti į. Jį spustelėjus bus rodomi sukurti aplankai ir galėsite perkelti projektą į vieną iš jų.

Projektas, kurį pasirinkta perkelti į aplanką

Pasirinkus aplanką, bus rodomi jame esantys projektai. Patekus į aplanką, mygtukas Pridėti leidžia sukurti papildomus aplankus, kad pagerintumėte organizacinę struktūrą.

Aplanko viduje, kai rodomos aplanko parinktys

Paspaudus šalia aplanko esantį trijų taškų mygtuką, rodomas meniu, kuriame galima perkelti į kitą vietą, pervadinti aplanką arba jį ištrinti.

Bendrinti projektus

Vienas iš privalumų naudojantis "Online Designer" ir turint paskyrą yra galimybė dalytis nuotraukų projektais su kitais. Taip galite gauti grįžtamąjį ryšį. Jei norite bendrinti projektą, eikite į savo projektų aplanką ir pasirinkite projektą, kurį norite bendrinti. Dešiniajame stulpelyje spustelėkite Bendrinimo nustatymai, kad pasiektumėte bendrinimo parinktis.

Projektų aplanke pasirinktas projektas

Internetiniame dizaineryje viršutiniame meniu rasite mygtuką Share (bendrinti). Taip bus atvertas langas Save Project (Išsaugoti projektą), po to - Share settings (Bendrinimo nustatymai), kuriame aktyvuojamas bendrinimas.

Bendrinimo nustatymų langas išjungtas

Aktyvavus bendrinimą, bus rodomos įvairios parinktys, leidžiančios pritaikyti projekto bendrinimo būdą.

Bendrinimo nustatymų parinktys

Bendrai naudojamą projektą galite apsaugoti slaptažodžiu. Norėdami suteikti naudotojams prieigą, turite rankiniu būdu pasidalyti slaptažodžiu. Čia pateikiama bendrinamo projekto nuoroda, kurią galite kopijuoti, atidaryti arba siųsti el. paštu. Jei savo paskyroje turite kontaktų, galite bendrinti projektą tiesiogiai su jais, spustelėję Bendrinti su kontaktais. Taip pat galite įvesti bendrinamą pavadinimą ir aprašymą, pridėti vertimų ir net paskelbti projektą savo profilio puslapyje, jei norite.

Bendrai naudojamas projektas

Sukonfigūravę bendrinimo nustatymus, spustelėkite Išsaugoti. Projekto būsena bus atnaujinta į Shared (bendrinamas) jūsų projekto aplanke. Dalijimąsi projektu galite bet kada nutraukti, įeidami į Bendrinimo nustatymus ir panaikindami pasirinkimą Aktyvinti dalijimąsi.

Ištrintų projektų atkūrimas iš šiukšliadėžės

Jei per pastarąsias 30 dienų ištrynėte internetinį projektą, galite jį susigrąžinti. Norėdami tai padaryti, turite būti prisijungę. Prisijungę eikite į aplanką Projektai. Viršutiniame dešiniajame kampe spustelėkite filtravimo mygtuką ir pasirinkite Rodyti ištrintus.

Filtro parinktys

Atsidarys jūsų šiukšliadėžė, kurioje bus visi per pastarąsias 30 dienų ištrinti projektai. Spustelėkite projektą, kurį norite atkurti. Pasirinkus projektą, dešinėje pusėje atsiranda stulpelis su dviem funkcijomis:
Atkurti elementus pasirinktas projektas grąžinamas į meniu Projektai.
Ištrinti negrįžtamai visam laikui pašalina pasirinktą projektą iš šiukšliadėžės ir atlaisvina atitinkamą saugojimo vietą.

Krepšelio aplankas ir atkūrimo parinktis

Be to, paspaudus mygtuką Ištuštinti šiukšliadėžę, negrįžtamai ištrinami visi šiukšliadėžėje esantys projektai.
Norėdami grįžti į aplanką Projektai, spustelėkite kryžiuką Filtras: Rodyti ištrintus.